Upotpunite svoj roštilj sa klasičnom, teksaškom ili egzotičnom marinadom.
Klasična marinada
Sastojci: 100 ml suncokretovog ulja, 100 ml maslinovog ulja, 100 ml jabukovog sirćeta, 2 kašičice soli, 2 čena belog luka, 1 kašičica bibera, 1/2 kašičice mlevene crvene paprike, 1 crni luk.
Meso će biti najbolje ako ga ostavite da prenoći u marinadi.
Crni luk sitno naseckati, kao i beli luk. Sve sastojke dobro promešati. Umakati komade mesa u marinadu, slagati ih u posudu, zaliti preostalom marinadom i poklopiti. Ostaviti na hladnom par sati, najbolje preko noći. Pre pečenja meso izvaditi iz marinade, ocediti ga i skinuti sa njega komadiće luka. Peći prvo sa jedne strane, potom sa druge dok ne bude lepo zapečeno.
Pročitajte još: LIBANSKA salata od PERŠUNA - recept za jednostavno i brzo PREDJELO!
Teksaška marinada
Sastojci: 100 ml suncokretovog ulja, 250 ml pasiranog paradajza, 2 kašičice mrvljenog čilija, 2 čena belog luka koji je blago nagnječen, 2 kašičice Vočester sosa, 1 kašičica Tabasko umaka.
Za pripremu ponovite sve korake kao i kod kasične marinade.
Pročitajte još: Sočno i ukusno, rešenje za svaki praznik: Kremasti voćni kolač sa višnjama (FOTO/VIDEO)
Egzotična marinada
Sastojci: 2 kašike meda, 2 kašike soja sosa, 2 kečapa, 2 senfa, 2 kašike vočester sosa, 2 - 3 kapi tabasko sosa, 2 čena belog luka, kašičica mlevenog bibera, kašičica mlevenog đumbira, 2 kašičice soli.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU