Oglas
· · Komentari: 0

Starinska verzija PASULJA: Recept za tučeni pasulj koji će vas oduševiti

Ovaj način pripreme je stariji i od prebranca

1656418073_pexels-photo-7055125--1-.jpeg
Foto: Pexels
Oglas

Tučeni pasulj, mućeni pasulj ili papula je najstariji način spremanja pasulja u mnogim krajevima Srbije. Isprobajte ga na način na koji su ga ljudi od davnina jeli i osetite njegove čari. Ukus će vas oduševiti, a priprema se brzo i jednostavno. 

Potrebni sastojci: 

1 glavica crnog luka (ili komad praziluka)
konzerva od 800 gr belog pasulja (ili 500 gr vec skuvanog pasulja)
1/2 kašicice soli
1/2 kašicice mlevenog bibera
3-4 kašike ulja
2 cešnja belog luka
1/2 kašicice crvene zacinske paprike ( može i ljuta)
 

Način pripreme:

Kašiku ulja sipajte u manju šerpicu i uz minimalno dolivanje vode izdinstajte sitno iseckani crni luk dok ne svene. Otvorite konzervu pasulja, zatim procedite, izručite u dublji sud, pa dodajte izdinstani luk. Štapnim mikserom sjedinite sastojke, dodajte biber i so i po želji malo tecnosti (u kojoj je bio pasulj ili u kojoj se kuvao). Gustina treba da bude kao za pire.

Preostalo ulje sipajte u plići sud, dodajte sitno seckani beli luk. Propržite malo da luk zamiriše, dodajte crvenu mlevenu začinsku papriku, promešajte i sklonite sa vatre.

Pročitajte još: Ideja za ručak prema Bakinom receptu: PLJESKAVICE od tikvica i sira

Ispasirani pasulj sipajte u pliću činiju za posluživanje, tanko po njemu rasporediti zapršku i poslužiti.

Naravno da ne mora da se koristi pasulj iz konzerve, već obican skuvani beli, ali kad ste u žurbi konzervirani je jednako dobar, jer ovde zaprška daje glavni šmek jelu. Pasiranje štapnim mikserom je brže, a dobije se isti rezultat kao kada se ranije pasulj pasirao "u grubo" viljuškom. U zapršku po želji možete staviti ljutu začinsku papriku. 

 Idealno jelo za posnu trpezu. Obradujte ukućane novim načinom pravljenja pasulja, svi će biti oduševljeni. Prijatno, uživajte!

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas