Musaka sa šampinjonima je idealan ručak za letnje dane.
Svi smo navikli na standardnu musaku sa krompirima ili tikvicama. Međutim, ona može biti podjednako ukusna ako je spremite sa šampinjonima.
Recept je jednostavan, a prednost je što se sprema mnogo brže od standardne musake.
Pročitajte još: PALAČINKE umesto KORA: Recept za jednostavnu, a preukusnu TORTU (VIDEO)
Sastojci:
500 g šampinjona
2 glavice luka
100 g sušene slanine
2 kašičice ulja
2 čena belog luka
10 tanjih kriški hleba
250 ml mleka
200 ml kisele pavlake
3 jaja
začini po želji: so, biber, vegeta, peršun
Priprema:
Očišćene šampinjone iseckajte na listiće, a slaninu, beli i crni luk na sitne komadiće.
U zagrejanom ulju propržite luk i slaninu, pa dodajte šampinjone. Sve zajedno dinstajte i dodajte začine i beli luk.
U posudi za pečenje poslažite kriške hleba prethodno namočene u mleku jednu do druge, i po hlebu rasporedite pola količine pripremljenih šampinjona, pa ponovo stavite red namočenog hleba.
Na poslednji red hleba rasporedite preostale šampinjone i sve prelijte mešavinom pavlake i jaja.
Musaku pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU