Česnica se prema tradiciji mesi rano ujutru, 7. januara. Za doručak se porodica okuplja, kada se lomi pogača.
Oglas
Recept za pogaču:
- brašno 1 kg
- mleko 1/2 l
- svež kvasac 1 kocka
- jaja 2
- malo soli
Priprema:
Za početak u malo mlakog mleka rastopiti kvasac. Dodati jedno umućeno jaje. Posoliti i mešati uz postepeno dodavanje brašna, takođe dolivati preostalo mleko kako bi se dobilo glatko testo.
Pročitajte još: PROJICE prema bakinom receptu: Ukusan dodatak svakoj trpezi (FOTO/VIDEO)
Nakon što ste testo dobro izmesili, pokrite ga čistom krpom i ostavite da naraste. Kad počne da narasta, izručite ga na dasku za mešenje i blago premesite. Oblikujte je kao pogaču i ubacite novčić.
Stavite česnicu u podmazan pleh. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, a posle 10 minuta smanjite na 170 stepeni i pecite dok ne bude gotova.
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas