Ukoliko nemate ideju šta da spremate danas isprobajte erecept za ovaj zdrav obrok
Bosanski lonac se pravi sa dosta povrća i svežeg mesa. Kada pravite ovaj ručak, imajte na umu da spremate nešto izuzetno hranljivo za svoju porodicu i da se ovaj obrok može podgrejati i sutradan:
Potrebno je:
par krompira
šargarepa
sveže paprike
paradajz
crni luk
praziluk
crveni luk
beli luk
tikvica
manja glavica kupusa
sveže meso
so
biber
suvi začin
začinska paprika
svinjska mast
Pročitajte još: Nemoguće joj je odoleti: Keks torta sa kafom spremljena po baka Jelinoj recepturi (RECEPT/VIDEO)
Priprema:
Najbolje bi bilo da uzmete zemljani lonac. Dobro ga podmažite sa mašću pa u njega stavite sledeće: luk, praziluk, tikvice, šargarepu, krompir, papariku, paradajz, sveže meso, kupus, začine i sve nalijte sa malo vode. Zatvorite i ostavite da se kuva oko 3h. Promešajte, začinite po potrebi i vratite u rernu na još pola sata. Uživajte!
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU