Ovaj recept idealan je za one koji vole da eksperimentišu sa ukusima.
Ukoliko su vam dosadile pohovane ili šnicle u klasičnim sosovima, predlažemo vam da ih spremite na malo drugačiji način, sa pivom.
Iako se lako spremaju, meso će biti sočno i mekano, a ukus će vas oduševiti.
Pročitajte još: Jednostavno, a UKUSNO: Brzinski ručak iz rerne koji se sam SPREMA (RECEPT)
Sastojci:
4 veće šnicle (juneće ili svinjske)
50 ml ulja
200 ml piva
200 ml pasiranog paradajza
400 ml mleka
2 čena belog luka (sitno iseckana)
1 kašičica šećera
začini po želji: so, biber, peršunov list, ...
Priprema:
Ulje, pivo, mleko, pasirani paradajz, beli luk i šećer sjediniti u činiji, i dobro promešati. Šnicle izlupati čekićem za meso, pa ih uvaljati u začine po želji i poređati u pleh za pečenje ili vatrostalnu činiju.
Poslagane šnicle preliti pripremljenim prelivom, poklopiti ili obložiti aluminijskom folijom, i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 30 minuta. Nakon tog vremena, uklonuti poklopac ili foliju, smanjiti temperaturu na 180 stepeni i peći još dvadesetak minuta - dok šnicle ne omekšaju.
Vreme pečenja zapravo zavisi od mesa koje spremate.
Kao prilog možete skuvati pirinač, ili spremiti pire krompir.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU