Овај рецепт идеалан је за оне који воле да експериментишу са укусима.
Уколико су вам досадиле поховане или шницле у класичним сосовима, предлажемо вам да их спремите на мало другачији начин, са пивом.
Иако се лако спремају, месо ће бити сочно и мекано, а укус ће вас одушевити.
Прочитајте још: Једноставно, а УКУСНО: Брзински ручак из рерне који се сам СПРЕМА (РЕЦЕПТ)
Састојци:
4 веће шницле (јунеће или свињске)
50 мл уља
200 мл пива
200 мл пасираног парадајза
400 мл млека
2 чена белог лука (ситно исецкана)
1 кашичица шећера
зачини по жељи: со, бибер, першунов лист, ...
Припрема:
Уље, пиво, млеко, пасирани парадајз, бели лук и шећер сјединити у чинији, и добро промешати. Шницле излупати чекићем за месо, па их уваљати у зачине по жељи и поређати у плех за печење или ватросталну чинију.
Послагане шницле прелити припремљеним преливом, поклопити или обложити алуминијском фолијом, и пећи у претходно загрејаној рерни на 200 степени, око 30 минута. Након тог времена, уклонути поклопац или фолију, смањити температуру на 180 степени и пећи још двадесетак минута - док шницле не омекшају.
Време печења заправо зависи од меса које спремате.
Као прилог можете скувати пиринач, или спремити пире кромпир.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ