Pasta sa spanaćem uspeće i početnicima u kuhinji.
Ukoliko nemate vremena za kuvanje, a jede vam se nešto ukusno, predlažemo vam da za ručak napravite pastu sa spanaćem.
Zahvaljujući jednostavnom receptu, pasta sa spanaćem uspeće i početnicima.
Pored toga što se brzo pravi, ovaj ručak je i te kako zdrav, a zbog božanstvenog ukusa nećete ni primetiti da nema mesa.
Pročitajte još: "LAŽNA" MAĐARICA: Ne zahteva PEČENJE, a preukusna kao "prava" (RECEPT/VIDEO)
Za pripremu ovog jela biće vam potrebno:
- glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- svež mladi spanać (oko 500 grama)
- maslac
- šoljica mleka
- jaje
Priprema:
Stavite vodu da se zagreje. Kada provri, ubacite spanać i pustite da se bari oko tri minuta. Nakon toga procedite vodu i spanać kroz cedaljku. Ostavite da se spanać dobro procedi i malo ohladi.
Za to vreme izdinstajte luk na maslacu, pa dodajte spanać i šoljicu vode. Ostavite da se dinsta oko deset minuta. U međuvremenu umutite jedno jaje sa šoljicom mleka.
Nakon pomenutih deset minuta, u spanać dodajte jaje sa mlekom, malo soli i vegete i promešajte.
Testeninu spremite na uobičajen način i kada bude gotova dodajte spanać.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU