Salata sa kus kusom se priprema za desetak minuta, koliko je potrebno da zrnoa naburbre.
Ova salata se zimi pravi sa suvim kajsijama koje se prethodno potope u vodu. Od kus kusa može da se napravi kompletan ručak sa mesom ukoliko se skuva.
Pročitajte još: Uradite detoks organizma, oslabite i podignite imunitet uz pomoć VITAMINSKE salate (FOTO)
Sastojci:
- šolja kus kusa
- velika kajsija po osobi
- šaka suvog grožđa/brusnica
- maslinovo ulje
- limun
- struk peršuna
- crni luk (po želji)
Priprema:
Mera za kus kus je šolja po čoveku. Sipa se u dublju posudu i polije vodom i za najviše dvadesetak minuta zrna nabubre duplo. Kus kus može da se polije i limunom i tada zrna upijaju ukus. Isto se uradi i sa suvim grožđem i brusnicama.
Peršun se odlično slaže sa kus kusom.
Dok zrna bubre sitno se isecka crni luk, dok se kajsije operu i iseku na kockice. Suvo grožđe se oceni i pomeša sa kus kusom, crnim lukom i kajsijama. Sve se dobro pomeša i preko se iscedi limun.
Pročitajte još: Oslabite i osvežite organizam salatom od bebi SPANAĆA sa orasima i sirom
Peršun se opere i sitno isecka. Peršun se odlično slaže sa kus kusom i veoma je zdrav.