Božanstven ukus omljene poslastice iz detinjstva
Potrebno je za karamel:
- 120 g šećera
- 2 kašike vode
Još:
- 3 jajeta
- 500 ml mleka
- 50 g šećera
- kesica vanilin šećera
- kašičica gustina
Priprema:
Šećer sipajte u šerpu, dodajte vodu, pa kuvajte dok ne porumeni, odnosno dok ne dobijete karamel. Dok je vruć pažljivo sipajte u posudu ili činiju po izboru. U šerpu sipajte mleko, zagrejte ga, ali da ne proključa, pa ga sklonite sa šporeta. Pomešajte šećer, vanilin šećer i gustin, pa dodajte u toplo mleko i dobro promešajte. Smesu sipajte u činiju preko karamela, stavite u pleh u koji ste sipali vodu i pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni, oko 50 minuta. Ostavite poslasticu da se dobro ohladi, pa je okrenite na tanjir.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU