Oduševićete ukućane ovim ručkom.
Ako ste se poželeli pravog gurmanskog ručka, predlažemo vam da napravite svinjska rebarca sa suvim šljivama.
Iako zvuči komplikovano, ovo jelo se jako brzo sprema, i isprljaćete samo dve posude - jedan tiganj i jednu vatrostalnu činiju.
Sastojci:
500 g svinjskih rebara
200 g suvih šljiva
100 g dimljene slanine
crveni luk
jedna manja ljuta paprika
200 ml belog vina
so, biber, začini
Pročitajte još: Pohovanje na drugačiji način: Napravite PILEĆI FILE u PIVSKOM testu (RECEPT)
Priprema:
Za početak isecite rebarca na manje komade, pa ih propržite u tiganju na malo svinjske masti sa obe strane, dok ne porumene. Potom ih poređajte u vatrostalnu činiju, posolite, pobiberite, i dodajte začine po želji, i stavite u rernu da se zapeku oko 15 minuta.
U tiganju u kojem ste propržili rebarca stavite slaninu iseckanu na kockice, a kada počne da se topi, dodajte sitno seckan crveni luk, suve šljive i ljutu papriku podeljenu na pola.
Ukoliko ne volite puno ljuto, papriku izvadite nakon izvesnog vremena. Zbog toga je ne treba seći na sitnije komade, već samo prepoloviti.
Potom sipajte vino i kuvajte na laganoj vatri bez mešanja dok tečnost malo ne ispari, ali ne duže od 10 minuta, da se šljive ne bi prekuvale i pretvorile u pekmez.
Ovim sosom prelijte zapečena rebra, a kao prilog predlažemo vam pire od krompira.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU