Pripremite poslasticu za trpezu za Badnje veče.
Posne poslastice obavezan su deo trpeze za Badnje veče. Ukoliko još uvek nemate ideju šta biste pripremili, donosimo vam jednostavan recept za posne urmašice sa kokosom.
Sastojci za urmašice:
Pročitajte još: Na BADNJI DAN presecite crni luk na 12 delova, a ujutru stiže BITNA VEST
- čaša od 2 decilitra
- 2 čaše ulja
- 1 čaša piva
- 3 kašike kokosa
- 700 grama glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- jezgra oraha ili lešnika, a mogu i urme
Sastojci za sirup:
Pročitajte još: Danas je Tucindan: Veruje se da praznik potiče iz davnih vremena, a DVE STVARI bi posebno trebalo da ispoštujemo
- 600 grama šećera
- 500 mililitara vode
- pola limuna
Priprema: U posudu staviti pivo i ulje da provre, pa čim provre skloniti sa šporeta pa dodati kokos , brašno i pecivo. Sve dobro izmešati pa ostaviti da se prohladi. Praviti male loptice od testa pa ih pritiskati na rende, pa urolati. Stavljati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni oko 25 minuta.
Hladne preliti vrućim sirupom.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU