Ovo je recept za najukusniji u najbrži čokoladni kolač.
Iako se peče, za pripremu ovog kolača neće vam trebati više od 15 minuta, a ni gomila sudova.
Kada se bude ispekao, biće to najjednostavniji ali najukusniji čokoladni kolač koji ste probali.
Pročitajte još: Recept za domaću KREMPITU: Kremast kolač koji je gotov za čas! (RECEPT/FOTO)
Za mere koristiti šolju od 2 decilitra.
SASTOJCI
Testo
2 šolje brašna
2 šolje šećera
pola šolje ulja
2 šolje jogurta
2 kašičice sode bikarbone
2 kašičice tamnijeg kakao praha
Preliv
10 kašika šećera
10 kašika mleka
100 grama maslaca
100 grama čokolade za kuvanje
PRIPREMA
U posudu za mućenje stavite praškaste sastojke: brašno, sodu bikarbonu i kakao. Dodajte šećer i dobro promešajte.
Postepeno sipajte jogurt i neprestano mutite kako se ne bi stvarale grudvice i na kraju dodajte ulje.
Mutite mikserom par minuta, sve dok masa ne bude glatka.
Okrugli pleh obložite papirom za pečenje i sipajte masu.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 min.
Pročitajte još: Idealan kolač za tople dane: Čizkejk sa limunom i kokosom
Dok se kolač peče, napravite preliv.
U posudicu stavite seckani maslac, mleko, šećer i čokoladu, i mešajte na laganoj vatri dok se sve ne istopi i dok se ne dobije fini gusti preliv.
Pečen i još vruć kolač u plehu isecite na jednake kocke i prelijte svuda sa prelivom.
Ostavite kolač da se hladi dok upija preliv.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU