Zdravi i beli zubi ne podrazumevaju uvek skupe stomatološke tretmane već vraćanje prirodi
![1601934521_Depositphotos_9273318_s-2019.jpg](/cache/images/6/f/f/c/f/6ffcff48acec449ffbd11c5178760d298a005483.jpg)
Monarsi sa Tibeta, između ostalog, zdravlje svojih zuba čuvaju zahvaljujući receptima iz prirode. Pored mnogobrojnih metoda lečenja prirodom, tibetanski monarsi sa posetiocima podelili su i recept kako da održavaju zdravlje i belinu zuba.
Pročitajte još: Bacite LEKOVE ZA SMIRENJE! Umirite se i opustite uz PRIRODNE ČAJEVE
Kod tibetanskih monaha zubi ostaju zdravi do duboke starosti, čak je tako bilo i u drevnim vremenima, kada u ovim planinskim predelima za komercijalne paste i stomatologa još uvek nisu čuli. Recept koji oni prenose dalje je da se u pola čaše prokuvane i ohlađene vode sipa jedna kašičica krupne soli.
Pročitajte još: Moćni začin: PRAH koji daje DOBRO ZDRAVLJE
Potom je potrebno intezivno mutiti tečnosst, dok se so potpuno ne rastvori u vodi. Kada se formira pena, potrebno ju je skinuti i baciti.
Zahvaljujući ovom receptu i tretmanu, kod tibetanskih monaha zubi ostaju zdravi do duboke starosti...
Četkicom za zube uzmite nekoliko kristala soli i perite ovom smesom zube uobičajenim pokretima, ujutro i uveče nakon obroka. Vodom iz iste čaše isperite zube. Zubi od ovoga postaju jako bijeli, a desni jačaju i dobivaju ružičastu boju.
Pročitajte još: Ova DVA čaja bi morala da ima u kući SVAKA ŽENA
Na samom početku primene ovog recepta, može se osetiti nelagoda i bol u desnima i zubima. Naime, na slanu vodu odmah djeknu zubi pojačanom osetljivošću na hladno-vruće i kiselo-slatko ukuse. Postaju osetljiviji na neko vreme, ali to u kratkom periodu prođe i zubi postaju čvršći i belji.
Pročitajte još: Kada ga IMA muškarac je SAMOUVEREN, a posle 40. godine sve kreće NIZBRDO
Takvi neprijatni osećaji daju i vrlo skupe paste za osetljive zube. Slana pasta, ne samo da uništava patogene bakterije usne šupljine, već za vrlo kratko vreme ojačava zubnu caklinu, doprinosi zatvaranju pukotina i neravnina na zubima.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU