Један од свакако најбољих састојака за домаћи шампон је прашак за пециво.
Његова највећа предност је то што вас у тренутку решава перути и различитих нечистоћа које су последица утицаја свакаквих хемикалија које свакодневно наносите на своју косу.
Шампон од прашка за пециво посебно се препоручује особама које имају проблем са масном косом, будући да овај састојак исушује. Све што треба да учините како бисте припремили ваш органски шампон јесте да помешате пола шољице прашка за пециво са три чаше воде. Наведена смеса биће довољна за неколико прања, а можете је држати у пластичној или стакленој флашици.
Прочитајте још: Шта нисмо знали о шампонирању? Тајна лепе косе
Уколико бисте радије сваки пут припремали нову смесу, помешајте само једну кашичицу прашка за пециво и једну шољицу воде. Смесу пре употребе добро протресите и нанесите на теме и дословно утрљате прстима попут масаже.
Прање косе сваки други дан, уместо свакодневног прања, помоћи ће вам да ваша коса и теме буду здрави.
Након што сте нанели свој домаћи шампон, исперите прашак за пециво са пола шољице јабуковог сирћета. Уколико вам се чини да је мирис сирћета прејак, можете помешати само једну кашичицу и шољицу воде и тиме испрати своје теме.
Прочитајте још: Савети стручњака: Ево на колико месеци треба да купујете нови веш
Приметићете како ваша коса на почетку мало чудно реагује на ову комбинацију прашка за пециво и сирћета, али не брините јер ће све доћи на своје након неколико дана. Реч је о томе да ваш комерцијални шампон, због хемикалија које садржи, уништио један слој темена који је заслужан за природна уља која хране косу.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ