Зачинско биље је осим лепе декорације дома, одлично и приликом припремања хране.
Додавање свежег биља храни коју спремате можете поспешити укус и добити нешто потпуно ново. А држање биља у кухињи изузетно је згодно за све који живе у становима, где ћете осим пријатног изгледа добити и додатак мнгоим јелима. Међутим, постоје неке ствари које би требало да узмете у обзир пре него што се одважите и започнете гајење зачинског биља.
Прочитајте још: Како се гаји НАНА? Обогатите кухињу зеленилом
Нега зачинског биља
Прво би требало да им обезбедите довољну количину светлости. Многим биљкама треба шест до осам сати сунчеве светлости дневно. Уз то имајте на уму колико је лишће биљака близу самог прозора, јер стакло лети може превише да се загреје.
Заливање зачинског биља
Босиљак, власац, рузмарин, жалфија, нана, червил, могу успешно да се гаје у затвореном. Биљкама попут босиљка и власца потребно је више воде, па одржавајте земљу влажном. Док за медитеранско биље, пустите да се земља мало исуши између заливања.
Прочитајте још: ПЕТУНИЈЕ, најчешће цвеће за терасе: Како да цветају од пролећа до јесени?
Када је време да уберете плодове гајења зачина не узимајте све ођедном, ограничите се на четвртину биљке како бисте били сигурни да ће наставити да расте.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ