Oglas
· · Komentari: 0

Jesenje cveće za dvoriše: Posadite ga sada i uživajte u pogledu tokom hladnih zimskih dana

Sa jesenjim vremenom nam je došlo i hladno vreme koje polako počinje da smeta našim biljkama koje smo zasadili u žardinjeri ili bašti. Ali, postoji veliki broj onih koje ih mogu zameniti i učiniti vaš prostor još lepšim.

1728305517_shutterstock_2496526689.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

To su otporne biljke koje mogu pretrpeti niske temperature, a i dalje vam cvetati uz odgovarajuću negu, što znači da ćete moći da imate ukrašenu terasu do početka zime – nakon kojeg ipak treba odabrati drugo cveće ili se odlučiti za “pauzu”.

Hrizanteme

Hrizanteme su pravo jesenje cveće koje će ulepšati vaš prostor. Možete ih kupiti u svakoj cvećari, nakon čega se sade u saksije i postavljaju na svetlo mesto, na kojem nema direktne sunčeve svetlosti. Zaliva se na dva do tri dana, odnosno dok površina zemlje u potpunosti ne bude suva. Da bi vam raskošnije cvetale, osušene cvetove secite redovno.

Dan i noć

Ne vole veliku toplotu, ali im odgovara hladnoća. Zasadite ih pri kraju leta i cvetaće vam do prvih većih mrazeva. Očekujte ih i u proleće!

Aster-Lepa Kata

Prelepi cvetovi u boji lavande će privlačiti leptire, ali i veliki broj pogleda. Potrebno im je dosta svetlosti i sunca, pa ga zasadite na takvom mestu. Bićete oduševljeni.

Alisum (Lobularija)/medni cvet

Dostupni u beloj i ljubičastoj boji, alisum cveće će izgledati jednako lepo u saksiji ili direktno u zemlji. Učiniće da vaše dvorište ili žardinjera izgleda kao u bajci, a još bolje će izgledati ako se razdvoje lepim ukrasnim kamenjem.

Ukrasna višegodišnja žalfija

Sjajna za početnike, ali dovoljno lepa za iskusne botaničare. Sa citnim lila cvetovima, ova biljka će na savršen način ukrasiti bilo vaše dvorište ili žardinjeru. Pošto joj je potrebno dosta svetlosti, preporučuje se sadnja na južnoj i zapadnoj strani, ali se može zasaditi i na istočnoj.

(Ženski magazin)

BONUS VIDEO

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas