Зна се да коров “воли” сиромашну земљу јер се у њој лакше шири, па ће самим тим шећер корисно утицати и на искоријењивање ових штетних биљака.
Ако хоћете да вам трава буде лепе, зелене боје, треба да га посипате – шећером!
Ово није шала, стручњаци су доказали да обичан бели шећер веома повољно делује на траву.
Њиме се хране корисне бактерије, инсекти и друге бубе, лако се наноси, јефтин је, ни деца ни животиње неће имати алергијске реакције што је чест случај када се наносе специјалне хемикалије или друге врсте ђубрива.
Шећер ће такође ојачати траву а истовремено “обесхрабрити” раст корова.
Хемијски препарати и хербициди сем лоших често уништавају и корисне микроорганизме и инсекте који обогаћују земљиште, што није случај са шећером.
Након што поспете шећер, темељно залијте травњак.
Њиме ће се хранити организми који ће допринети бољој искоришћености азота, утицаће на интензивнију фотосинтезу, стимулисати раст корена траве.
Такође, корисни микроорганизми који ће се хранити шећером допринеће бољој структури земљишта и учинити да трава буде мање осетљива на врућину, сушу или хладноћу.
Шећер уништава и коров
Зна се да коров “воли” сиромашну земљу јер се у њој лакше шири, па ће самим тим шећер корисно утицати и на искоријењивање ових штетних биљака.
Веома је лако нанијети шећер на травњак, не треба вам никаква посебна посуда, нити морате да водите рачуна да га равномерно свуда проспете. Не треба да бринете да ће вам вишак шећера спржити траву.
Савет је да шећер по травњаку посипате неколико пута у првој години употребе јер ће требати доста времена да се из земље ишчисте вештачка ђубрива и да се врате добре бактерије.
Када се земља и травњак опораве довољно је да то чините два пута, на јесен и у прољеће. Након што поспете шећер, темељно залијте травњак.