Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Психолози сматрају да родитељи треба да чују следеће реченице: Савети за све маме и тате

Одгајање деце је изазован задатак који захтева пуно љубави, пажње и стрпљења. Међутим, иако је испуњено радосним тренуцима, понекад је родитељима потребна и подршка како би превазишли изазове и сумње које могу искусити на путу родитељства.

1725458203_shutterstock_2305309561.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Џејми Блох, дечји психолог, мајка и едукатор родитељства, то зна. Стога је на Инстаграму објавила осам реченица за које верује да би сваки родитељ требало да чује.

Будите своји

"Што будете аутентичнији, више ћете наћи људи који вам одговарају. Будите отворени", истиче васпитачица у објави.

Имајте споре дане

Не морате да радите све што је на вашој листи обавеза. „Проверите како се ваше тело осећа и користите га као мерило онога што вам је потребно“, саветује Блох.

У реду је правити грешке

Грешке нам помажу да учимо и растемо. Будите отворени према њима са својом децом, то ће им помоћи да се мање стиде и буду отворени за подршку.

У реду је не бити у реду

Чак и најјачима су потребни дани када се ослањају на друге за подршку.

У реду је тражити помоц́

Тражење подршке и помоћи је увек добра идеја.

У реду је не знати све

Нисмо створени да знамо све, учење и одрастање је део родитељског пута.

У реду је осец́ати се несрец́ним

Овај осећај сигнализира да нешто треба да се промени, што је добра ствар. Истражите шта треба да се промени.

Сви смо ми несавршени

Не исцрпљујте се да бисте постигли савршенство. Блох примећује: „Деца доживљавају читав спектар емоција; нисте ви криви што деца понекад пролазе кроз тешка времена, немојте то схватати лично, пише Крстарица.

„Толико се фокусирамо на своју децу да често заборављамо на себе. Уз бескрајан низ родитељских савета и истраживања који су нам лако доступни, важно је запамтити да је у реду бити човек, имати људска искуства и борити се. То борба је део живота који нам помаже да растемо, разумемо шта нам је потребно и да се променимо у оно што желимо да постанемо“, закључује психолог.

(Блиц Жена)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas