Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

5 кућних послова које труднице треба да изгбегавају: Важно је за здравље маме и бебе

Трудноћа је деликатна фаза у животу жене. Шта год да урадите може да утиче и на вас и на здравље ваше бебе.

1722071263_shutterstock_681540061.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

И не желите да направите ниједну неозбиљну грешку која може било кога да угрози. Не само да треба да процените шта једете, већ морате да узмете у обзир и све активности које обављате током дана. Неки кућни послови нису безбедни, а ту су и они које морате да избегавате по сваку цену.

Померање намештаја или ношење тешких ствари

Након првог тромесечја, треба да избегавате сваку обавезу која укључује подизање тешког предмета или његово померање. Обављање ових послова може да повећа ризик од напрезања леђа и повреда. То се дешава зато што се тврда ткива у зглобовима и дну карлице се олабаве због хормоналних промена које се дешавају током трудноће, што вас чини склонијим повредама.

Предуго стајање

Треба да избегавате да стојите дуже време. Ово је важно да испратите ујутру када већина жена пати од проблема умора или јутарње мучнине. Дуго стајање може да изврши притисак на стопала, што би довело до отока и болова у леђима. Ако треба да кувате, правите паузе и не стојите дуго све време.

Избегавајте савијање

Чишћење, прање одеће, чишћење пода и други послови који захтевају да се савијате се не препоручују током трудноће. Повећање телесне тежине током трудноће може да изазове маргинално померање центра гравитације тела и савијање током овог времена је ризично за ишијадични нерв ( протеже се од доњег дела леђа до ноге). Дакле, ако се осећате непријатно док обављате било који посао, одмах престаните.

Пењање на висину или балансирање

Лоша идеја је пењати се на столицу или мердевине када у себи носите тежину другог живог бића. Ношење додатне тежине може да утиче на вашу укупну координацију и лако вас избаци из равнотеже. Ово може да наштети беби, што може довести до превременог порођаја или превременог одвајања плаценте. Тражите помоћ када треба да урадите такве обавезе ради и ваше и безбедности ваше бебе.

Коришћење агресивних хемијских средстава за чишћење или пестицида

Студије сугеришу да пренатално излагање пиперонил бутоксиду, уобичајеној хемикалији која се налази у инсектицидима, може да штети развоју мозга фетуса. Да бисте избегли такве компликације везане за трудноћу, избегавајте инсектициде и друге производе за чишћење. Док купујете намирнице, потражите природне производе који не садрже агресивне и токсичне супстанце

(Yумама)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas