Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОВО СУ ЗАБЛУДЕ О ТРУДНОЋИ: Оно што сте чули није тачно

Требало би да избегавате сва јела у којима се служи сирово месо, па тако и суши. Да ли је то истина?

1725700068_shutterstock_2373476091.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Трудноћа свакој жени мора да буде један од најлепших периода у животу. Док се дете развија у стомаку, његова мама прочита милион савета и саслуша безброј искуства својих пријатељица које су кроз све то већ прошле. И неретко се деси да прочитају једно, онда чују нешто потпуно друго, па се због тога нађу у недоумици шта смеју, а шта не никако не би требало да раде током трудноће. Управо због тога вам доносимо списак савета.

Не смете да једете суши

Требало би да избегавате сва јела у којима се служи сирово месо, па тако и суши. Ако га баш обожавате, задржите се на једној порцији сушија од туњевине недељно.

Не би требало да пијете кафу

Немојте се баш наливати кафом, али једна шољице кафе дневно је сасвим у реду.

Пијење тамног пива помаже настанку млека

То може само помоћи да се будућа мајка опусти, што на крају и помаже настанку млека, али то нема везе са састојцима у пиву.

Труднице морају јести за двоје

НЕ! Трудноћа дневно захтева тек 300 калорија више него што вам је потребно у уобичајеном стању. Дакле, нема изговора за преждеравање.

Не смете да се купате у врућој води

Ово је ИСТИНА. Али и кад нисте у другом стању, није добро да се купате у врућој води, а у трудноћи би вруће купке обавезно требало да избегавате.

Какао-путер спречава настанак стрија

То је погрешна тврдња из разлога што какао-путер чини кожу још осетљивијом, а неке труднице могу чак и алергијски да реагују на тај производ.

Не смете да путујете авионом током првог и трећег тромесечја

Погрешно! Смете да путујете авионом када год то пожелите током трудноће, али само уколико вам лекар то одобри. Ипак, током задњег тромесечја, неке авио-компаније можда вас неће пустити у авион, јер постоји могућност да се породите у авиону.

Не смете да дирате мачке током трудноће

Маце слободно смете да мазите, али препоручује се да током трудноће мењање њиховог песка где врше нужду препустите другоме, због могућности заразе токсоплазмозом, што може настати при контакту с мачјим изметом.

Фарбање косе је штетно за дете

Ово је тотално погрешно јер данас на тржишту постоје и те како добра решења за фарбање косе бојама без амонијака.

Не смете да имате секс и да дижете руке изнад главе

Ово једино може бити случај ако вам је то лекар забранио због одређеног здравственог стања.

Требало би да спавате на левом боку

То је тотална глупост, можете спавати како вам је најудобније. Заборавите и савет да је штетно спавати на леђима током трудноће.

Стилл 

Бонус видео: 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas