Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

3 грешке које углавном праве бивши супружници према деци: Шта никако не треба да се говори

Развод је један од најстреснијих немилих догађају који вас може задесити у животу, али колико год били погођени, пре свега морате да мислите и заштите своју децу, који се налазе у процепу између две особе које највише воле на свету.

1721308542_shutterstock_609100724-1-.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ево шта се често дешава да разведени родитељи очекују или говоре, несвесно често раде својој деци:

Не правите своје дете гласником

Многи родитељи покушавају да комуницирају преко своје деце. Ово изазива неоправдани емоционални стрес и доводи до ситуације коју дете не може да разуме, решава или преговара. Електронска пошта, смс поруке су ових дана одлично средство за посредну комуникацију са бившим. Омогућава вам да разговарате о практичним аспектима подизања детета, без залажења у непријатна питања или страха од отварања старих рана.

Дете није терапеут

Тинејџери воле да се осећају под контролом, а развод им окреће свет наглавачке. Избегавајте да са дететом делите детаље о разводу или осећања љутње према бившем супружнику. Било да су млађи или тинејџери, деци је потребна контрола и разумевање да би се носили са својим осећањима, тако да играјте своју улогу родитеља. Потражите помоћ за себе, код стручних лица.

Покушавате да "придобијете" дете

Деца треба да се осећају схваћена, а после развода њихова осећања могу бити у кризи. Слушајте их, нека вам кажу шта мисле, иако би то могло бити веома тешко. Немојте стално да критикујете свог бившег. То је критика коју ваше дете не може да разуме. Можете да предложите да дете запише осећања и подели их са бившим, али само ако тако жели. Разговарајте о његовим осећањима и запамтите да исцељење долази кроз љубав.

(Yумама)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas