Oglas
· · Komentari: 0

3 greške koje uglavnom prave bivši supružnici prema deci: Šta nikako ne treba da se govori

Razvod je jedan od najstresnijih nemilih događaju koji vas može zadesiti u životu, ali koliko god bili pogođeni, pre svega morate da mislite i zaštite svoju decu, koji se nalaze u procepu između dve osobe koje najviše vole na svetu.

1721308542_shutterstock_609100724-1-.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Evo šta se često dešava da razvedeni roditelji očekuju ili govore, nesvesno često rade svojoj deci:

Ne pravite svoje dete glasnikom

Mnogi roditelji pokušavaju da komuniciraju preko svoje dece. Ovo izaziva neopravdani emocionalni stres i dovodi do situacije koju dete ne može da razume, rešava ili pregovara. Elektronska pošta, sms poruke su ovih dana odlično sredstvo za posrednu komunikaciju sa bivšim. Omogućava vam da razgovarate o praktičnim aspektima podizanja deteta, bez zalaženja u neprijatna pitanja ili straha od otvaranja starih rana.

Dete nije terapeut

Tinejdžeri vole da se osećaju pod kontrolom, a razvod im okreće svet naglavačke. Izbegavajte da sa detetom delite detalje o razvodu ili osećanja ljutnje prema bivšem supružniku. Bilo da su mlađi ili tinejdžeri, deci je potrebna kontrola i razumevanje da bi se nosili sa svojim osećanjima, tako da igrajte svoju ulogu roditelja. Potražite pomoć za sebe, kod stručnih lica.

Pokušavate da "pridobijete" dete

Deca treba da se osećaju shvaćena, a posle razvoda njihova osećanja mogu biti u krizi. Slušajte ih, neka vam kažu šta misle, iako bi to moglo biti veoma teško. Nemojte stalno da kritikujete svog bivšeg. To je kritika koju vaše dete ne može da razume. Možete da predložite da dete zapiše osećanja i podeli ih sa bivšim, ali samo ako tako želi. Razgovarajte o njegovim osećanjima i zapamtite da isceljenje dolazi kroz ljubav.

(Yumama)

BONUS VIDEO

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas