Oglas
· · Komentari: 0

Zašto stavljamo so u frižider? Kada budete videli šta radi, oduševićete se

Nizak nivo vlažnosti u frižideru je od suštinskog značaja za očuvanje svežine namirnica, a so je prirodni saveznik u ovom procesu

1723892609_1284022.jfif
Foto: Shutterstock
Oglas

So koju stavite u frižider brzo će se zgrudvati jer upija suvišnu vlagu iz njegove unutrašnjosti. Ovo svojstvo soli ne samo da pomaže u regulisanju vlažnosti, već igra ključnu ulogu u sprečavanju razvoja buđi i drugih mikroorganizama koji vole vlažne uslove.

Nizak nivo vlažnosti u frižideru je od suštinskog značaja za očuvanje svežine namirnica, a so je prirodni saveznik u ovom procesu. Pored toga, so je poznata po tome što može neutralisati neprijatne mirise, što dodatno doprinosi održavanju higijene i prijatnog ambijenta unutar frižidera.

Koliko soli treba staviti u frižider?

Da biste postigli optimalne rezultate, dovoljno je da u frižider stavite jednu do dve kašike soli. So možete staviti u malu šoljicu ili na tanjirić, i pozicionirati je što bliže povrću, jer je povrće često izvor vlage. Ova količina soli će efikasno upijati vlagu i pomoći u održavanju svežine namirnica. Nakon tri nedelje, so će izgubiti svoje upijajuće sposobnosti, pa je potrebno zameniti je novom količinom.

(Informer)

 

BONUS VIDEO

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas