· · Коментари: 0
ШИФОЊЕР

Комплетно испразните ОРМАН, одговрите на ПЕТ питања и знаћете шта да радите

Више немамо изговор да нам недостаје слободно време како бисмо средили ормаре. Зато, нека наше велико пролећно чишћење отпочне баш тако што ћемо увести ред у гардеробере.

Depositphotos_111559730_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

На тај начин ћемо и барем неколико дана заокупити мисли, бићемо физички активни, а на крају и задовољни постигнутим резултатима.

Прочитајте још: Постоји само један комад намештаја који се наслеђује, да ли знате који је то?

Многе од нас, међутим, већ и помисао на неред који нас чека иза врата ормара, у старту одвраћа од овог великог посла.

Од чега почети? За почетак, испразните их потпуно. Ово је важан корак, јер када будете имали поглед на празан простор, знаћете како да га поново попуните.

Погледајте у празне полице и фиоке, па разврстајте одећу.


Затим почните да разврставате одећу, веш, торбе, каишеве, капе, у зависности од тога шта имате у гардероберу. Док то радите, већ размишљајте о томе шта желите да задржите, шта можете да поклоните, а шта ћете потпуно одбацити. Приликом сортирања, у вези са сваким комадом поставите себи неколико питања: Да ли ово волим? Да ли сам то носило/ла  само једном и хоћу ли барем још једном? Да ли је реч о класичном комаду који би могао/ла да носим током свих сезона? Одсликава ли ова мајица моју личност? Да ли ми и даље добро стоји или ми је премала, превише смела..?

Да ли ово волим? Да ли ово носим? Да ли ми добро стоји или се надам да ћу остабити?

Ако на сва питања одговорите потврдно, тај одевни предмет сачувајте. А све што одвојите можете да разврстате по принципу: за посао, за свакодневно ношење, за спавање, за кућу,  за одласке на тренинг... Ређајте гомиле одеће од џинса, на посебну ставите јакне, па панталоне, сукње... Неке особе воле да одећу разврставају по боји, а поједине по сезонама. Одаберите систем који вам највише одговара.
Сада, када сте то обавили, време је да поново пуните ормаре. Да не бисте безидејно стајали испред њих, ево мале помоћи:

Поштено разврстајте ствари
Фото: Депозитфото
  • Оно што повремено носите, стављајте позади, по могућству у кутије или пластичне кесе.
  • Напред слажите одећу коју свакодневно носите, као и доњи веш који можете да поређате у корпе.
  • Вешалице су веома корисне. Све што можете, нарочито хаљине, стављајте на њих, али не и, рецимо, сукње од трикотаже јер на тај начин можете да закачите нит.
  • У фиоке послажите купаће костиме, сокне, накит, све ситније предмете, али и памучне мајице које сте уролали да би заузеле мање простора.

Прочитајте још: Једноставно: Од старог кауча направите модерни комад намештаја

  • Торбе, каишеве и шешире можете да качите на куке у ормару или чак на оне које се налазе на вратима спаваће собе. Ако немате куке, онда овим модним детаљима пронађите место на полицама гардеробера.
  • Не заборавите да би ствари које сте издвојили да поклоните требало да буду у добром стању. Оне које су оштећене баците без имало гриже савести. Сигурно их више никада нећете обући.
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.