Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Према ФЕНГ ШУИЈУ ове ствари доносе негативну енергију у ваш дом: Проверите да ли их имате

Фенг шуи нам помаже да остваримо добру енергију у нашем дому и решимо се непотребних ствари...

1718631304_shutterstock_2332920081.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ова древна кинеска вештина је наш велики савезник када је у питању сређивање и уређивање било којег простора, у коме желимо да се осећамо лепо, позитивно и опуштено. Поред тога нам може помоћи да привућемо срећу, здравље и богатство. Међутим, у неким случајевима то може бити ометено различитим стварима које се грешком могу пронаћи у тим просторијама.

Према фенг шуи филозофији, одређене ствари у дому могу донети негативну енергију ако нису правилно распоређене или одржаване. Важно је избегавати претрпане просторе, оштре углове и предмете који блокирају проток енергије. Одржавање чистоће и реда, као и пажљив избор декорација, могу помоћи да се очува позитивна атмосфера у дому према принципима фенг шуија.

Сазнајте шта "гуши" проток добре Чи енергије и доноси негативну, непозвану енергију у ваш дом...

Истекли рок намирница и других предмета

Рок трајања заузима једну од важнијих ставки у Фенг шуи-ју. Треба водити рачуна о храни која се узима и која вам стоји у фрижидеру. Увек проверавајте датуме рокова и покушајте да све употребите пре него што се поквари. Како храна означава способност за давање и примање љубави, уколико имате храну којој је истекао рок, знајте да ће утицати на стабилност и мир између вас и ваших вољених. Покушајте да макар једном недељно прегледате фрижидер, замрзивач и елементе у којима држите храну, како бисте се уверили да је све у року. Такође, ако држите козметику, лекове и друге препарате за негу и здравље који су неупотребљиви, ствара се енергија која вам неће дозволити да се опустите ни физички ни психички.

Увело, али и вештачко цвеће

Биљке по Фенг шуи-ју представљају раст, богатство и здравље. Из тог разлога је забрањено држање сувих, увенулих и вештачких биљака чија енергија не дозвољава да идите ка бољем. Увек се постарајте да имате свеж букет цвећа који ћете поставити близу врата, јер ћете на тај начин појачати енергију која улази и која протиче кроз ваш дом. Ако у свом дому имате биљке које су увенуле, знајте да су оне разлог због којих се осећате увек уморно и безвољно. Те биљке дајте некоме ко има више искуства, а ви набавите мање захтевне о којима ћете се моћи бринути. Са здравим и свежим биљкама, увек ћете имати снаге, идеје, али и добру финансијску ситуацију.

Одређене фотографије

Фотографије на којима сте са бившим партнерима, другарицама са којима се више не дружите, као и слике на којима су мотиви туге или нечега што вам се не свиђа треба избегавати постављати у просторије у којима боравите. За слике са бившим партнерима вам је вероватно јасно - када су ту и када их стално гледате, стварате енергију којом одбијате нову љубав (уколико сте сами). Старе слике одлажите у албуме, а на зидове и рамове увек нове и лепе слике које ће украсити ваше зидове и полице и подсетити вас на позитивно размишљање и догађаје. У спаваћу собу немојте стављати слике из детињства, као и слике деце и вољених особа јер ће утицати негативно на ваш љубавни и сексуални живот. У овој просторији треба да држите фотографију са вашим садашњим партнером и то преко пута кревета.

Апарати који не раде

Електронске апарате свако има у свом дому јер су нам преко потребни. Према Фенг шуи-ју, они са једне стране представљају моћ и неку врсту снаге. Али, када не могу више да се употребљавају, њихов квар и генерално постојање у вашем дому могу да изазову здравствени проблем, проблеме на послу и остале негативне ситуације у вашем животу. Зато је потребно да избаците такав предмет или да га поправите.

(Женски магазин)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas