Откривамо вам мале тајне које се тичу главних кухињских намирница
Свака данашња домаћица мора знати тајне великих куварица и домаћица, како би намирнице увек биле свеже и спремне за припрему и најбоља јела.
Прочитајте још: 8 СТВАРИ које професионални организатори никада не би избацили из куће
Шећер, со и пиринач
Ако већ користите шећер, онда је боље да се определите за његову смеђу варијанту. Како би смеђи шећер увек био мекан и влажан, у посуду у којој га држите убаците јабуку или комадић хлеба. Како би остао свеж, можете га држати и у фрижидеру Што се тиче соли, како бисте спречили њено стврдњавање, у њу убаците неколико зрна пиринча. Поред тога, у пиринач увек можете убацити ловоров лист па ћете на тај начин спречити појаву буба у њој. Исти трик можете применити код тестенине и брашна.
Сир
Прочитајте још: НАЈПОПУЛАРНИЈИ овогодишњи стил за уређење купатила (ФОТО)
Тврди сиреви који су омотани воском врло се брзо стврдњавају. Да бисте то спречили, све што треба да урадите је да сир премажете слојем маслаца. Сир се неће стврднути и задржаће свој укус. Мекане сиреве можете држати у замрзивачу, ако вам је нешто од њих остало након оброка. Потребно је да их само чврсто замотате и убаците у фрижидер 24 сата пре сервирања.
Поврће
Прочитајте још: ОВО је најбољи начин да УПРОПАСТИТЕ дневну собу! Поштујте ПРАВИЛА и то се НЕЋЕ ДЕСИТИ
Одржавање свежине поврћа може бити изузетно тежак посао. Срећом, постоји пар малих тајни које вам могу помоћи у томе.
Ако поврће држите у фиокама у фрижидеру, на дно фиоке ставите папирне убрусе, јер ће они покупити влагу због које поврће губи своју свежину. Такође, умотајте свеже шампињоне или гљиве у папирне убрусе и слободно их убаците у фрижидер. Ако, упркос најбољим напорима, ваша шаргарепа, целер, ротквице и друго поврће постаје смежурано, изрежите свеж кромпир, убаците га у ледену воду и након тога убаците поврће. Оно ће у трен ока поново постати хрскаво и укусно.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ