Otkrivamo vam male tajne koje se tiču glavnih kuhinjskih namirnica
Svaka današnja domaćica mora znati tajne velikih kuvarica i domaćica, kako bi namirnice uvek bile sveže i spremne za pripremu i najbolja jela.
Pročitajte još: 8 STVARI koje profesionalni organizatori nikada ne bi izbacili iz kuće
Šećer, so i pirinač
Ako već koristite šećer, onda je bolje da se opredelite za njegovu smeđu varijantu. Kako bi smeđi šećer uvek bio mekan i vlažan, u posudu u kojoj ga držite ubacite jabuku ili komadić hleba. Kako bi ostao svež, možete ga držati i u frižideru Što se tiče soli, kako biste sprečili njeno stvrdnjavanje, u nju ubacite nekoliko zrna pirinča. Pored toga, u pirinač uvek možete ubaciti lovorov list pa ćete na taj način sprečiti pojavu buba u njoj. Isti trik možete primeniti kod testenine i brašna.
Sir
Pročitajte još: NAJPOPULARNIJI ovogodišnji stil za uređenje kupatila (FOTO)
Tvrdi sirevi koji su omotani voskom vrlo se brzo stvrdnjavaju. Da biste to sprečili, sve što treba da uradite je da sir premažete slojem maslaca. Sir se neće stvrdnuti i zadržaće svoj ukus. Mekane sireve možete držati u zamrzivaču, ako vam je nešto od njih ostalo nakon obroka. Potrebno je da ih samo čvrsto zamotate i ubacite u frižider 24 sata pre serviranja.
Povrće
Pročitajte još: OVO je najbolji način da UPROPASTITE dnevnu sobu! Poštujte PRAVILA i to se NEĆE DESITI
Održavanje svežine povrća može biti izuzetno težak posao. Srećom, postoji par malih tajni koje vam mogu pomoći u tome.
Ako povrće držite u fiokama u frižideru, na dno fioke stavite papirne ubruse, jer će oni pokupiti vlagu zbog koje povrće gubi svoju svežinu. Takođe, umotajte sveže šampinjone ili gljive u papirne ubruse i slobodno ih ubacite u frižider. Ako, uprkos najboljim naporima, vaša šargarepa, celer, rotkvice i drugo povrće postaje smežurano, izrežite svež krompir, ubacite ga u ledenu vodu i nakon toga ubacite povrće. Ono će u tren oka ponovo postati hrskavo i ukusno.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU