Скоро сви грешимо приликом прања дрвенох посуђа
Дрвене даске и варјаче неизоставан су део сваке кухиње. Међутим, скоро сви их перу као и метално посуђе.
Дрвено посуђе није довољно пропрати испод млаза воде јер се многе бактерије и микроби задржавају на овим површинама. Осим што је неопходно користити воду и детерџент, потребно је да их повремено стерилишете. Овај корак је нарочито потребан ако је дрвена површина дошла у контакт са сировим месом или јајима. Када их оперете, положите дрвене варјаче и даске у плићу чинију па сипајте тропроцентн хидроген преко њих. Пустите да одстоји око 15-ак минута па добро исперите.
Прочитајте још: Да ли сте знали да у веш машини постоји скривени део? Морате да га чистите четири пута годишње (ВИДЕО)
За одржавање дрвеног посуђа, било би добро да повремено утрљате минерално уље у дрво. Можете употребљавати уља која се користе у исхрани.
Важно је да се опрано посуђе добро осуши. Након сушења крпом, оставите варјаче и даске да се потпуно осуше на ваздуху. Тако ћете умањити могућност да се развију штетни микроорганизми.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ