Дрвене даске, али и варјаче, није довољно опрати само детерџентом
Дрвене даске и варјаче неизоставни су део сваке кухиње. Међутим, скоро сви их перу као и метално посуђе, али то није довољно.
Дрвено посуђе није довољно пропрати испод млаза воде јер се многе бактерије и микроби задржавају на овим површинама. Осим што је неопходно користити воду и детерџент, биће вам потребни и сода бикарбона и парче лимуна.
Након што дрвену даску (или друго дрвено посуђе) оперете под млазом воде и детерџентом, поспите соду бикарбону, а затим добро истрљајте половином лимуна. Исперите и оставите да се осуши.
Други начин подразумева употребу хидрогена. Када их оперете, положите дрвене варјаче и даске у плићу чинију па сипајте тропроцентни хидроген преко њих. Пустите да одстоји око 15-ак минута па добро исперите.
Ови кораци су неопходни, зато што само коришћење детерџента није довољно за уклањање масноћа и бактерија.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ