На ове ставке неопходно је да обратите посебно пажњу.
Кухиња би требало да буде једна од најчистијих просторија у кући, посебно сада када влада пандемија корона вируса.
С обзиром на то да се ту спрема храна и скоро све елементе свакодневно користимо, треба обратити пажњу на одржавање и да се, поред уобичајеног чишћења, ради и дезинфекција.
Ми вам представљамо неколико начина како да простор за припрему хране буде стерилан.
Прочитајте још: СРБИ чули и одмах РЕЗЕРВИСАЛИ: Овај хотел поседује СЕРТИФИКАТ КОВИД 19, а ево шта то ЗНАЧИ
Ево које смернице за чишћење кухиње треба да пратите и које ствари је потребно посебно дезинфиковати:
1. Даска за сечење
Даску за сецкање обавезно чистите средствима за сузбијање бактерија, а најбоље раствором алкохола и дестиловане воде. Такође, можете користити избељиваче, али је важно да након чишћења добро опрете даску сапуницом и топлом водом.
Не прескачите чишћење канте!
2. Канта за смеће
Канте за одлагање смећа најбоље је чистити средствима са високим процетом хлора и то након сваког избацивања канте. За смеће користите једнократне биоразградиве кесе које ћете ставити у канту.
Прочитајте још: Да вам све у кући буде блиставо и чисто потребан вам је само БЕБИ ПУДЕР: ЕВО шта све можете ОЧИСТИТИ користећи само њега
3. Шпорет
Како бисте очистили и дезинфиковали шпорет, важно је да користите пажљиво одабрана средства која неће оштетити плоче/рингле. Користите средства са амонијаком за скидање масноћа са шпоретом, па након тога пребришите шпорет сапуницом и топлом водом.
4. Висећи делови и ручке за отварање кухињских ормарића
Прво све обришите мешавином топле воде и детерџентом за прање судова, а ручке посебно дезинфикујте алкохолом. Стаклене површине обришите средствима за чишћење стакла.
Све ручке дезинфикујте алкохолом!
5. Судопера и славине
Средство на бази хлора је одлично за дезинфиковање судопере, а за додатно чишћење можете користити соду бикарбону и алкохолно сирће. Славину посебно дезинфикујте алкохолом што чешће.
Прочитајте још: Искористите све капацитете МАЛЕ КУХИЊЕ: Како до идеалног уређења
Средства на бази хлора је одлично за судоперу!
6. Техника
Често додиривање врата од микроталасне, рерне, врата од фрижидера, замрзивача и дугмића за температуру на шпорету, захтева честу дезинфекцију ових површине. Дезинфикујте ове предмете средствима на бази хлора. Уређаје који су од нерђајућег челика најбоље ћете очиститити неабразивним средством које неће оставити огреботине, а касније их дезинфикујте раствором воде и алкохола.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ