Ови предмети често постају легло заразе чак и међу најбољим домаћицама. Зашто? Само о њима нико не мисли...
Фиоке фрижидера
Микробиолози у Сједињеним Државама спровели су студију узимајући узорке и прање у кухињама обичних грађана. Фиоке фрижидера су на врху листе за салмонелу, листерију, гљивице и споре плесни. Месо и млечне производе не можете чувати на истој полици, посебно без амбалаже или у малопродајној амбалажи. Не знате колико је руку прошло ово пиле у целофан пре него што је завршило на истој полици отвореног јогурта у вашој кући. Увек пребаците месне производе у контејнере пре него што их ставите у фрижидер. Још боље, набавите засебну полицу за месо или рибу.
Неопходно је одмах испрати фрижидер од било каквих капања. Једном месечно или боље једном у две недеље, извадите све из фрижидера, оперите зидове и полице сапуном и обришите.
Сунђери и крпе за прање
Прочитајте још: Поклон који никако не смете да унесете у КУЋУ: Фенг шуи стручњаци саветују да га одмах баците или спалите
Од 75% испитаних сунђера за прање судова садржало је Ешерихију цоли. Стафилококе су биле присутне на 18% крпа за прање. Разлог томе је што домаћице не дезинфикују своје сунђере, а често их ни добро не испиру након прања судова. Микроорганизми су у стању да се размножавају у течном и чврстом сапуну, ништа горе него на хранљивом медијуму у лабораторији. Влажно окружење које пружају крпе за прање са остацима хране идеално је место за развој бактерија. Обавезно мењајте сунђер за нови сваке две недеље. И још један трик: ако ставите влажни сунђер без сапуна у микроталасну пећницу на 2 минута, он је дезинфикован. На максималној снази, наравно. Ово се може учинити барем сваке вечери.
Отварачи за конзерве
Да да. Одмах извадите отварач за конзерве из фиоке и пажљиво га прегледајте. Без коментара, зар не? Оперите нож врелом водом са сапуном након сваке употребе.
Прочитајте још: Како се негује "женска срећа"? Красиће сваки ентеријер, а потребно је да јој се посветите само мало
Блендер
У најчистијем блендеру, честице хране остају испод гумених јастучића испод сечива и на заптивки поклопца. Немојте бити лењи да пребијете чашу вреле воде са капљицом детерџента одмах након што сте је употребили за предвиђену сврху.
Кухињски судопер и радне плоче
Прочитајте још: ЗАКОН ОГЛЕДАЛА: Све што вам смета код других је заправо пројекција вас самих
Не, брисањем влажном крпом нису били чистији. Оперите столове након резања хране сапуном. И још више, умиваоник треба чистити најмање једном недељно дезинфекционим средством.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ