· · Коментари: 0
ЛЕПОТА

Желите леп деколте? Поштујте пет основних правила

Иако спада у један од највидљивијих делова тела, деколтеу посвећујемо најмање пажње, а требало би да буде супротно јер кожа на врату и испод њега захтева нарочиту пажњу

Depositphotos_318394508_s-2019.jpg
Фото: Депозитфото

Кожа на врату и испод њега захтева нарочиту пажњу због тога што је тања, мање гипка, има мање лојних жлезда и подложна је хиперпигментацији.

Прочитајте још: Затегните кожу лица и врата природним путем: Потребно вам је само 10 минута дневно

И најважније:
Нежна кожа деколтеа готово увек је изложена штетном сунчевом зрачењу, па на њој најбрже настају пеге и промена боје. Користите хидратантну крему са заштитним фактором (минимум 30 СПФ) и производе који садрже природна уља (на пример, јојобу).

Да бисте имали прелеп деколте, следите ове савете:

Редовно чишћење

Уз помоћ рукавице или сунђера за туширање сваки пут када уђете у каду третирајте овај део коже тако што ћете нанети пилинг за тело и потом нежно, кружним покретима, масирати деколте. Ипак, водите рачуна да то не чините чешће од три до четири пута недељно. Након пилинга, кожу нахраните одговарајућом хранљивом пастом или гелом (двапут седмично).

Одржавајте влажност

Управо због тога што на врату и деколтеу има мало лојних жлезда, императив је да овај део редовно и темељно храните кремама које ће им обезбедити сталну влажност. У ту сврху одлично делују креме на бази јојобе, витамина Е, алоје... Наносите их на критично подручје сваког јутра - након чишћења коже, а пре шминкања.

Како ходате?
 Ако корачате право, деколте ће бити лепши и обрнуто - имате ли стално погрбљен став,  боре на деколтеу појавити много пре него што очекујете.

Прочитајте још: Како наносите крему на лице? Уколико то чините на ПОГРЕШАН НАЧИН, можете ОШТЕТИТИ КОЖУ

Правилан положај тела

Спавање у погрешном положају један је од највећих узрока настанка бора не само на деколтеу, већ и на лицу. Будете ли спавали на леђима спречићете да се кожа на врату и око линије груди прерано набора. То је веома важно, с обзиром на то да већина људи 60 одсто времена проводи у сну.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.