Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОСТАНИТЕ ПРЕПЛАНУЛИ ДО ЈЕСЕНИ: 5 трикова који вам могу помоћи да задржите таман тен што дуже

Уколико се питате како да вам препланули тен потраје дуго пошто се врате с летовања, одговор лежи у ових пет трикова

1722432141_Foto-Shutterstock-suncanje.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Таман тен је у моди свакога лета. Чак и они који сеу изразито светле пути труде се да добију мало боје јер кожа одмах изгледа здравије, а ноге дуже, и уопште тамнији тен савкога некако освежи. Иако је препланули тен у ствари реакција коже на прекомерно сунчање, многи се питају, баш из поменутих разлога, како да препланулу кожу задрже што дуже по повратку с летовања.

Пре летовања је важно да одаберете прави СПФ и крему за сунчање, али и да једете храну која може да вам помогне да поцрните. Знамо сви да се кожа константно регенерише и обнавља своје ћелије, па и препланули тен не може да траје бесконачно. Наравно, код неких тај процес иде бржи, код неких спорије, али ипак постоји неколико корака које можете да предумете како бисте до почетка јесени задржали морску боју.

Не купајте се у кади, већ се туширајте млаком водом јер на тај начин смањујете време излагања води и ризик од појачаног љуштења и исушивања коже.

Користите благе купке и млека за тело, оне који су обогац́ени састојцима који хидрирају, а добри су и препарати намењени осетљивој кожи. Одличне су и купке на уљаној бази, оне ће помоћи кожи да задржи влажност, баш као и природна уља попут јојобиног, бадемовог, кокосовог, маслиновог...

Уколико се туширате више пута дневно, користите препарате за туширање само на оним местима где се највише знојите (пазух, стопала и препоне) како бисте спречили прекомерно исушивање коже.

Користите хидратантне маске на лицу, на бази алоје, краставца и хијалуронске киселине.

Носите одећу од лаганих материјала и ширих кројева који вас не спутавају и не стежу. На тај начин смањујете трење коже, љуштење и перутање.

(Сенса)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas