Oglas
· · Komentari: 0

OSTANITE PREPLANULI DO JESENI: 5 trikova koji vam mogu pomoći da zadržite taman ten što duže

Ukoliko se pitate kako da vam preplanuli ten potraje dugo pošto se vrate s letovanja, odgovor leži u ovih pet trikova

1722432141_Foto-Shutterstock-suncanje.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Taman ten je u modi svakoga leta. Čak i oni koji seu izrazito svetle puti trude se da dobiju malo boje jer koža odmah izgleda zdravije, a noge duže, i uopšte tamniji ten savkoga nekako osveži. Iako je preplanuli ten u stvari reakcija kože na prekomerno sunčanje, mnogi se pitaju, baš iz pomenutih razloga, kako da preplanulu kožu zadrže što duže po povratku s letovanja.

Pre letovanja je važno da odaberete pravi SPF i kremu za sunčanje, ali i da jedete hranu koja može da vam pomogne da pocrnite. Znamo svi da se koža konstantno regeneriše i obnavlja svoje ćelije, pa i preplanuli ten ne može da traje beskonačno. Naravno, kod nekih taj proces ide brži, kod nekih sporije, ali ipak postoji nekoliko koraka koje možete da predumete kako biste do početka jeseni zadržali morsku boju.

Ne kupajte se u kadi, već se tuširajte mlakom vodom jer na taj način smanjujete vreme izlaganja vodi i rizik od pojačanog ljuštenja i isušivanja kože.

Koristite blage kupke i mleka za telo, one koji su obogaćeni sastojcima koji hidriraju, a dobri su i preparati namenjeni osetljivoj koži. Odlične su i kupke na uljanoj bazi, one će pomoći koži da zadrži vlažnost, baš kao i prirodna ulja poput jojobinog, bademovog, kokosovog, maslinovog...

Ukoliko se tuširate više puta dnevno, koristite preparate za tuširanje samo na onim mestima gde se najviše znojite (pazuh, stopala i prepone) kako biste sprečili prekomerno isušivanje kože.

Koristite hidratantne maske na licu, na bazi aloje, krastavca i hijaluronske kiseline.

Nosite odeću od laganih materijala i širih krojeva koji vas ne sputavaju i ne stežu. Na taj način smanjujete trenje kože, ljuštenje i perutanje.

(Sensa)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas