Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Магични смути за бржи раст косе: Нутрициониста открива све његове предности

Уживајте у свом смутију и негујте косу изнутра.

1719136737_shutterstock_1158080749--1-.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Ако желите да побољшате раст своје косе на природан начин, једноставан смути може да буде савршено решење, каже нутрициониста Наташа Алексић. Његови хранљиви састојци не само да чине укусан напитак, већ и значајно доприносе здрављу косе.

Састојци:

2 шаргарепе

шоља кокосове воде

мали комад ђумбира (око 2 цм)

велика поморанџа

Припрема:

Оперите, ољуштите и исецкајте шаргарепу на мање комаде. Ољуштите ђумбир и насецкајте га на мање комадиће. Исцедите сок из поморанџе. Ставите шаргарепу, ђумбир, сок од поморанџе и кокосову воду у блендер. Блендирајте све док смеса не постане глатка и хомогена. Сипајте смути чашу и уживајте.

Како састојци утичу на раст косе?

Шаргарепа

Богата витамином А и бета-каротеном, шаргарепа помаже у производњи себума, природног уља које власишту пружа хидратацију.

- Такође, бета-каротен помаже у јачању косе и спречава ломљење - наводи нутрициониста.

Кокосова вода

Кокосова вода садржи калијум и електролите који помажу у хидратацији организма и власишта. Хидрирано власиште је кључно за здрав раст косе јер омогућава бољи проток крви до фоликула косе.

Ђумбир

Ђумбир има антиоксидативна и антимикробна својства која побољшавају циркулацију крви у власишту, што може да стимулише раст косе.

- Такође, ђумбир садржи витамине и минерале који су корисни за јачање фоликула косе - додаје Наташа Алексић.

Поморанџа

Поморанџа је богата витамином Ц, који је кључан за производњу колагена, протеина неопходног за здраву косу. Витамин Ц такође помаже у апсорпцији гвожђа, које је важно за раст косе.

Курир 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas