Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Која висина штикле је идеална за вас? Израчунајте је према својој грађи

Не морате да се одричете обуће које имају високе потпетице већ можете да прилагодите висину својој грађи.

1723025383_shutterstock_2316372091.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Високе потпетице могу да буду криве за здравствене проблеме попут чукљева или болова у леђима. Ипак, многе даме их радо носе јер бројни комади одеће уз њих изгледају лепше, а ми витко.

Идеална висина штикле

Три начина да одаберете праву висину потпетице коју можете удобно да носите током целог дана:

Висина пете за свакодневно ношење

Ова метода ће вам помоћи да одредите најздравију висину потпетице коју ћете носити за посао или током других обавеза у току дана. Потребно је да измерите стопало и да дужину стопала поделите са бројем 7. Неки лекари кажу да штикле не би требало да буду веће од 4 цм ако их носите свакодневно.

Савршена висина пете

Суштина ове формуле је да савршене потпетице треба да буду довољно високе да створе идеалан однос дужине ногу и висине. Рачунате тако што висину поделите са висином ногу и одузмете од броја 1,61, а затим добијени број помножите са 10, пише Бригхт Сиде.

Максимална висина потпетице

Седите на столицу са испруженом ногом. Опустите стопало и не упирите прсте. Измерите растојање од пете до предњег дела стопала (до дела који додирује земљу када сте на штиклама). Ово мерење указује на природни нагиб вашег стопала и идеалну висину штикле. Број који добијете и ваша идеална висина ципела. За већину жена, максимална висина обуће била би од 7 до 9 цм.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas