Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Изаберите наочаре према облику лица: Какав оквир стоји овалном, а какав срцоликом?

Време је за избор наочара за сунце

1719491641_shutterstock_2316405557.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Лето је немогуће замислити без наочара за сунце. Добро одабран пар наочара не само да ће вас заштитити од штетног зрачења, већ ће и истаћи ваше најлепе карактеристике.
Изаберите моделе наочара за сунце који погодују вашем облику лица.

Овално лице је назахвалније

Овај облик се сматра најсвестранијим! Скоро сваки стил сунчаних наочара ће вам одговарати и добро стајати. Међутим, да бисте одржали равнотежу пропорција, било би добро избегавати превелике или премале наочаре. Одлучите се за моделе који прате природан облик вашег лица. Изаберите стакла која нису ни преширока ни преуска. Избегавајте веома велике рамове, јер ће они прекрити ваше лепе црте лица.

Округло лице

Циљ је наћи контраст округлим линијама и створити илузију издуживања лица. Сунчане наочаре са оквиром који је шири од дугачког, као што су авијатичарске наочаре или оне с правоугаоним оквиром - одличан су избор. Такође, рамови са истакнутим угловима или вертикалним детаљима могу помоћи у обликовању вашег лица и стварању уравнотеженог изгледа. Избегавајте закривљене облике, фокусирајте се на оштре угаоне линије које ће помоћи да се лице издужи и учини да изгледа мршавије.

Четвртасто лице

Девојке квадратног облика углавном имају приближно исту дужину и ширину лица. Одликује их широко чело и јака линија вилице. Неопходно је да настојите да ублажите оштре линије које ваше лице може имати. Сунчане наочаре са заобљеним угловима, као што су модели мачјег ока или овални, могу омекшати црте. Избегавајте моделе са равним линијама или оштрим угловима, јер би они могли још више да истакну квадратни облик вашег лица.

Лице облика дијаманта

Лица у облику дијаманта карактерише линија вилице и уско чело, при чему су јагодице најшири део лица. Овални оквири и оквири без ивица вам највише одговарају, као и модели наочара с благим кривинама. Избегавајте наочаре шире од јагодица.

Срцолико лице

Ако имате лице у облику срца, са ширим челом и оштријом брадом, циљ је да уравнотежите пропорције. Наочаре са тањим оквирима и ширим стаклима, као и модел авијатичара, могу бити идеални за стварање ове равнотеже. Такође, модели са детаљима на дну оквира могу допринети стварању складније пропорције. Избегавајте наочаре које имају равне линије дуж горњег дела, јер скрећу пажњу надоле и издужују лице.

(Сенса)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas