Oglas
· · Komentari: 0

Izaberite naočare prema obliku lica: Kakav okvir stoji ovalnom, a kakav srcolikom?

Vreme je za izbor naočara za sunce

1719491641_shutterstock_2316405557.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Leto je nemoguće zamisliti bez naočara za sunce. Dobro odabran par naočara ne samo da će vas zaštititi od štetnog zračenja, već će i istaći vaše najlepe karakteristike.
Izaberite modele naočara za sunce koji pogoduju vašem obliku lica.

Ovalno lice je nazahvalnije

Ovaj oblik se smatra najsvestranijim! Skoro svaki stil sunčanih naočara će vam odgovarati i dobro stajati. Međutim, da biste održali ravnotežu proporcija, bilo bi dobro izbegavati prevelike ili premale naočare. Odlučite se za modele koji prate prirodan oblik vašeg lica. Izaberite stakla koja nisu ni preširoka ni preuska. Izbegavajte veoma velike ramove, jer će oni prekriti vaše lepe crte lica.

Okruglo lice

Cilj je naći kontrast okruglim linijama i stvoriti iluziju izduživanja lica. Sunčane naočare sa okvirom koji je širi od dugačkog, kao što su avijatičarske naočare ili one s pravougaonim okvirom - odličan su izbor. Takođe, ramovi sa istaknutim uglovima ili vertikalnim detaljima mogu pomoći u oblikovanju vašeg lica i stvaranju uravnoteženog izgleda. Izbegavajte zakrivljene oblike, fokusirajte se na oštre ugaone linije koje će pomoći da se lice izduži i učini da izgleda mršavije.

Četvrtasto lice

Devojke kvadratnog oblika uglavnom imaju približno istu dužinu i širinu lica. Odlikuje ih široko čelo i jaka linija vilice. Neophodno je da nastojite da ublažite oštre linije koje vaše lice može imati. Sunčane naočare sa zaobljenim uglovima, kao što su modeli mačjeg oka ili ovalni, mogu omekšati crte. Izbegavajte modele sa ravnim linijama ili oštrim uglovima, jer bi oni mogli još više da istaknu kvadratni oblik vašeg lica.

Lice oblika dijamanta

Lica u obliku dijamanta karakteriše linija vilice i usko čelo, pri čemu su jagodice najširi deo lica. Ovalni okviri i okviri bez ivica vam najviše odgovaraju, kao i modeli naočara s blagim krivinama. Izbegavajte naočare šire od jagodica.

Srcoliko lice

Ako imate lice u obliku srca, sa širim čelom i oštrijom bradom, cilj je da uravnotežite proporcije. Naočare sa tanjim okvirima i širim staklima, kao i model avijatičara, mogu biti idealni za stvaranje ove ravnoteže. Takođe, modeli sa detaljima na dnu okvira mogu doprineti stvaranju skladnije proporcije. Izbegavajte naočare koje imaju ravne linije duž gornjeg dela, jer skreću pažnju nadole i izdužuju lice.

(Sensa)

BONUS VIDEO

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas