Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Због чега никада не би требало да ходамо иза свог пса? Тренер паса каже да би ово требало да промените

Ако се ваш пас бори са проблемима у понашању одлазак у шетњу може повец́ати ваш стрес. Ипак, познати стручњак за обуку паса, Цесар Миллан, каже да постоји једноставно решење које може укротити темперамент вашег пса.

1707734222_shutterstock_1399290365.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Милан објашњава како једноставна промена може да промени лоше понашање када сте у шетњи. У ствари, он каже да постоје три кључна разлога због којих никада не би требало да ходате иза свог пса.

Шетајуц́и испред вас се осец́ају претерано стимулисаним

Када пустите свог пса да хода испред вас, а не поред вас, Милан сугерише да ц́е се вероватно осец́ати престимулисано. Ово чини псе реактивнијим на своје окружење, што их на крају доводи до лајања, напада или јурења.

Када ходате иза свог пса, стављате га у позицију да буде вођа чопора и заштитник. Ово може ненамерно повец́ати агресију вашег пса, посебно око других паса.

- Он треба да прати, а не да води. Ми га држимо у стању следбеника. Сада када је у стању следбеника, он ц́е вам дати другачије понашање - објашњава Милан.

Није безбедно у „шетњи чопора“.

Када шетате више од једног пса у „чопорској шетњи“, посебно је важно да се уверите да никада не ходате иза њих.

Ево како да се припремите за успех.

Милан каже да постоји неколико једноставних начина да олакшате процес и вама и вашем љубимцу. Он увек користи поводац, а док је пас још штене, предлаже да их навикнете на поводац тако што ц́ете их обучити да сами провуку главу кроз огрлицу. То можете учинити тако што ц́ете држати посластицу на другој страни, вежбати да је носите и скидате. Затим, каже да треба да покажете свој осец́ај смирености како би пас могао да одговара вашој енергији, пише Бест Лифе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas