Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ВАШ ПАС ВАС НИКАКО НЕ СЛУША? Ево које расе су најтврдоглавије и најтеже за дресирање (ФОТО)

Сваки пас је јединствен и доноси сопствени сет магичних тренутака, смеха и радости у наше животе. Међутим, када је у питању учење и обука, неке расе паса су изазовније од других.

1700913396_shutterstock_404737744.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Док су неке расе познате по својој послушности и спремности да удовоље, друге имају карактеристичну тврдоглавост у праћењу сопствених инстинката и интереса, што може ставити ваше стрпљење и вештине обуке на тест. У овом чланку ћемо истражити седам раса паса које су познате по својој тврдоглавости и нереаговању на традиционалне методе дресуре.

Од запањујућих Биглова, независних сибирских хаскија до енергичних граничних колија – припремите се за занимљиво истраживање света раса паса које захтевају додатни напор, али заузврат нуде безброј незаборавних тренутака и огромну љубав, преноси Цитyмагазине.си.

Колико год да су неке расе паса дивне, понекад њихова обука може изгледати као право мучење.

 

Бигл

Биглови су познати као љубазни чланови породице, али њихова природа оријентисана на лов доноси неке изазове. Због веома развијеног чула мириса, често су заокупљени истраживањем света око себе, што може отежати њихово усмеравање. Као што је описала славна дресерка паса Криси Џој, „обука у окружењима богатим мирисима може бити прави изазов“.

 

 

Сибирски Хаски

Сибирски хаски је раса позната по својој независној природи, што значи да традиционалне методе тренинга можда нису толико ефикасне. Осим тога, хаскији су познати по томе што воле да лају, копају и беже, посебно ако нису правилно социјализовани од малих ногу.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Husky Mania (@iceboundtails)

 

Аљаски маламут

Аљаски маламути деле природу по хладном времену са хаскијима, али у тренинг доносе свој јединствени скуп изазова. Мотивисање маламута може бити тежак задатак јер често нису довољно заинтересовани за храну и играчке. Њихов јак нагон плена такође може да им одврати пажњу, што их чини тешким за обуку.

 

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas