Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОВО НИСТЕ ЗНАЛИ: Ово је прави разлог зашто пси не желе да иду напоље када пада киша

Многи пси не желе да крену напоље кад је киша. Ево шта би требало да урадите у том случају!

1726035833_shutterstock_1162098919--1-.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Шетња пса је део свакодневних ритуала кућног љубимца и његовог власника. Даје вам прилику да ојачате везу са својим љубимцем кроз различите врсте активности на отвореном. Ипак, постоје ситуације у којима излазак напоље постаје стресан. Једна од њих су падавине - што су интензивније, то је већа невољност љубимца да напусти кућу.

Постоји ли начин да прошетате свог пса по киши, а да се ваш љубимац не буни или буде обесхрабрен? На срећу, да. Представљамо неке проверене и делотворне трикове који ће вам олакшати одлазак у свакодневне шетње, без обзира на временске прилике. Погледајте како да се носите са својим љубимцем током кише и која додатна опрема може да буде корисна.

Да ли сваки пас мора да воли кишу?
Ниједан власник не треба да буде убеђен да различити пси имају различите карактере. Ипак, многи људи и даље мисле да сваки пас воли воду. У овоме има зрно истине - наши четвороножни сапутници обично уживају у прилици да се прскају у бари и забављају на плажи. Ипак, ово није правило. Многи кућни љубимци нерадо поквасе чак и једну од својих шапа.

Ако приметите да ваш љубимац покушава да избегава воду и да га је тешко извести у шетњу по киши, обратите пажњу на његово понашање. Можда је разлог оваквог стања страх. Важно је да прво порадите на њиховом понашању и постепено превазиђете страх од контакта са водом. Будите стрпљиви са тим процесом. Терати пса да хода током пљуска није добро решење.

Изаберите погодно место за шетњу
Чак и ако ваш љубимац воли воду, шетање пса по киши није најпријатније искуство. Лагана летња кишица може да донесе олакшање током врелог дана, али јесењи пљускови дефинитивно нису погодни за дуже шетње. Зато, запамтите да је цело путовање заморно за пса, исто колико и за вас. Усредсредите се на избор правог места, оног где ваш љубимац може брзо и у погодним условима да задовољи своје потребе. Уверите се да се изабрано место:

налази на малој удаљености од куће - пас нерадо иде у дуже шетње по неповољном времену.
није било превише влажно - што су локве мање, то боље.
пружа заштиту од кише - нпр. стазе у парку, шуми или подручјима између зграда биће савршене, јер ће пружити делимичну заштиту од падавина.
Обавезно га опремите кишним мантилом
Без обзира на то да ли је ваш крај погодно место за шетњу пса по киши, можете да купите одговарајућу опрему која ће излазак са вашим љубимцем по лошем времену учинити лакшим и пријатнијим. Основа опреме за псе у случају кише су кабанице. Зашто толико стручњака препоручује ово решење? Одећа ове врсте:

је водоотпорна - пас добија удобне услове током шетње, а ви имате мање посла када се вратите кући јер не морате да сушите и чешљате крзно.
подстиче вас да изађете без обзира на временске прилике - чак и када ваш љубимац избегава воду и не жели да се покваси.
лако се облачи - многе од њих имају рупу за поводац, тако да не морате да скидате појас да бисте ставили кабаницу на свог пса.
корисна је током целе године - у топлијим месецима може да се стави директно на крзно, а у хладнијим месецима испод њих можете да ставите џемпер или јакну.

Мондо 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas