Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

15 НАЈОПАСНИЈИХ РАСА ПАСА: Они ће штитити своју породицу до смрти

Када бирате љубимца за своју породицу, имајте на уму заштитника.

1729157597_263025_kanekorsno3_ff.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Расе паса које се сматрају најопаснијим али само уколико осете да је угрожена породица којој припадају су:

1. Кангал

Иако многи портали знају да га изоставе, Кангал се са правом може сврстати у топ 10 најбољи паса чувара, а многи ће се сложити да треба да буде у самом врху листе. Врло су крупни, опасни и одлични чувари како људи тако и стада. Пуно је случајева кангала који су удавили вука. Главна предност у таквим ситуацијама лежи и ношењу огрлице са бодљама која онемогућује вука да их ухвати за врат.

2. Кане Корсо

Добар део оних који су се срели са овом расом ће рећи да Кане Корсо заслужује да понесе титулу најбољег пса чувара. Делимично ћемо се сложити са тим, јер и ми донекле делимо то мишљења, али опет кажемо, мишљења су различита и свачији став треба поштовати. Притом наравно не смемо занемаривати и остале расе са листе. Кане Корсо је изузетно одан чувар и врло заштитнички настројен. Може се релативно лако дресирати и врло је послушан.

3. Кавкаски овчар

Кавкаски овчар се са правом налази у топ 5 паса на скоро свакој домаћој или светској листи најбољи пса чувара. Поред тога што је одличан чувар људи, куће и дворишта, попут Кангала је и сјајан чувар стада. Ова раса води порекло из Азије, тачније са Кавказа као што му и име говори. Спремни су живети у разним условима и врло су отпорни на јаке зиме и тешке услове.

4. Доберман

Љубитељи Добермана ће сигурно ову расу ставити на прво место када је реч о најбољим псима чуварима, јер донекле и имају пуно право. Добермани се јако добро могу истренирати и заиста могу бити изванредни пси чувари, поготово чувари дворишта.

5. Ротвајлер

Ротови, како их неки популарно називају су изузетно одани пси чувари. Када једном постану део ваше породице, знајте да их имате за цео живот. Врло су одани, послушни и могу се добро истренирати.

6. Немачки овчар

На нашим просторима, раса која се најчешће користи као пас чувар је свакако Немачки овчар, или код нас често познат под називом “вучјак“. Идеалан је избор ако вам треба заштита у дворишту. Врло су сигурни у себе, имају високо самопоуздање и лако се могу истренирати да извршавају наредне у секунди. У сваком тренутку је спреман да заштити малу децу према којој има посебан респект и заштитнички је настројен.

7. Аргентински мастиф – Дого Аргентино

Аргентински мастиф је настао пре више од 100 година укштањем немачке доге, мастифа, боксера и још неких пасмина. Изразито су снажни пси, добри чувари и опасног су изгледа. Имају фантастичан њих и по томе су врло познати. Иако је врло снажан, нема велику тежину па је окретан и спретан. Често се може издресирати и за пажњу око слепих људи.

8. Јужноафрички мастиф – Бурбул

Бурбул није честа раса на овим просторима јер се само одређени одгајивачи могу бавити одгојем ове расе. Најчешће се гаје искључиво за потребе заштите власника и куће. Врло су интелигентни и могу бити изузетно одани и предани.

9. Кувас

Раса Кувас није претерано позната на нашим просторима, али се у свету свакако сматрају једним од бољих раса када је у питању чување куће, дворишта и људи. Јако је битно да се одмах од малих ногу почне дресирати и навикавати на све чланове породице јер у супротном може бити врло опасан. Захтева често играње и доста пажње од стране власника и укућана. Иако имају умиљату фацу, углавном су врло велике грађе и могу бити јако опасни пси.

10. Питбул

Када се помену фразе попут “најбољи пас чувар“ , “најопаснији пас“ или “најкрволочнији пас“ многима је прва асоцијација управо Питбул. Ипак, по многима анализама и мишљењима стручњака ова раса није у првих 5 најбољих паса чувара. Међу 10 углавном јесте и са правом се треба сврстати овде. Питбул иначе као раса води порекло из Британије, још из 19.века. Главни мотив стварања ове расе је био да се добије један сјајан, способан борбени пас. Нажалост многи су га на нашим просторима последњих деценија користи управо за борбе.

11. Велики шнауцер

Велики шнауцер је једна импозантна раса паса. Доста је крупнији од своје мање верзије – малог шнауцера. Ова раса може бити јако добар чувар, а мана му је то што није довољно друштен и има велику склоност да се побије са другом расом паса уколико са њом дође у додир. Поред тога, због специфичности своје длаке мора се редовно четкати и одржавати.

12. Велика дога

Велика дога је одличан избор уколико трагате за псом који ће за друге бити врло опасан и изгледати опасно, док ће вас и чланове породице бити умиљат. Ова дога је лака за дресуру и врло је послушна тако да може бити добар избор за пса чувара.

13. Стафорд теријер

Иако Стафорд теријера често људи знају помешати са америчким Питбулом, он је много више од његове бледе копије. Стафорд је, то можда нисте знали, раса која је првобитно створена за изузетно тешке борбе са доста крупнијим противницима, попут медведа и бикова. По природи су врло агресивни и заштитнички су настројени. Могу бити изузетни пси чувари, само уколико се од малих ногу дресирају и константно ради са њима. И поред свог врло опасног изгледа, уз добру дресуру постају безопасни за чланове породице.

14. Комодор

Комодор вероватно може понети титулу најсмешнијег пса са ове листе. Ипак, и поред свог помало “блесавог“ изгледа, он је јако добар пас чувар. Не дозволите да вас његов изгледа и смешна длака заварају. Они имају урођени инстикт да заштите свог власника, а такође им је урођено да чувају стада и то на великим и пространим имањима. Врло су храбра раса, и оно што је врло битно – јако добро се слажу са малом децом, па уколико их имате – онда ћете сигурно хтети да размислите о томе да набавите баш Комодора као свог пса чувара.

15. Булмастиф

Булмастиф је нашироко познат по својој заштитничкој нарави, оданости и храбрости. У случају да неко непожељан упадне у ваше двориште, Булмастиф је баш раса коју ћете желети да имати у свом дворишту у том тренутку. Без пуно потешкоћа га може оборити на земљу. Осим своје заштитничке лојаности, ова раса има и своју мирољубиву страну, па тако уз добру дресуру и довољно посвећености и пажње, Булмастиф све то може вратити тако што ће бити добар према свом газди и члановима породице. Иако се налази тек на 15.месту на овој листи, за многе ће ова пасмина бити први избор када је у питању идеалан пас чувар за двориште или кућу.

(Љубимци.орг)

 

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas