Многи нису свесни колико неке намирнице могу да разоре имунитет.
Лекари увек посебно упозоравају на важност доручка и његовог састава а, пре свега, на количину шећера и других угљених хидрата које ујутру конзумирамо.
"Сувише често се за доручак једу пахуљице, палачинке, крофне, лиснато тесто, све намирнице које обилују шећером", упозорава др Кортни Данђело.
Прочитајте још: Идеално за МРШАВЉЕЊЕ: Стручњаци открили која је каша НАЈЗДРАВИЈИ избор за доручак
"Додајте томе шећер у кафи, онај којим поспемо овсену кашу или га она већ садржи, па и већу количину слатког воћа и добићете опасну количину која угрожава наш имуни систем."
Ако се ваш доручак базира на храни набављеној у пекари, па чак и продавници здраве хране, велика је вероватноћа да немате довољно протеина у њему.
"Треба сваког јутра обезбедити организму довољно беланчевина - било из јаја, млечних производа или тофуа ако сте вегетаријанац", објашњава др Данђело.
Доручак мора да садржи и довољну количину витамина Ц, као и антиупалних састојака. Зато се препоручује сок од поморанџе - обавезно без додатог шећера - али добра идеја је и да попијете лимунаду.
Такође, витамин Д је обавезан од раног јутра, без обзира на то да ли ћете комбиновати храну у којој га има, или узети суплемент.
За крај, најгоре што можете да поједете за доручак је "фаст фоод" - брза храна која садржи велике количине соли - такође опасне за имунитет.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ