Mnogi nisu svesni koliko neke namirnice mogu da razore imunitet.
Lekari uvek posebno upozoravaju na važnost doručka i njegovog sastava a, pre svega, na količinu šećera i drugih ugljenih hidrata koje ujutru konzumiramo.
"Suviše često se za doručak jedu pahuljice, palačinke, krofne, lisnato testo, sve namirnice koje obiluju šećerom", upozorava dr Kortni Danđelo.
Pročitajte još: Idealno za MRŠAVLJENJE: Stručnjaci otkrili koja je kaša NAJZDRAVIJI izbor za doručak
"Dodajte tome šećer u kafi, onaj kojim pospemo ovsenu kašu ili ga ona već sadrži, pa i veću količinu slatkog voća i dobićete opasnu količinu koja ugrožava naš imuni sistem."
Ako se vaš doručak bazira na hrani nabavljenoj u pekari, pa čak i prodavnici zdrave hrane, velika je verovatnoća da nemate dovoljno proteina u njemu.
"Treba svakog jutra obezbediti organizmu dovoljno belančevina - bilo iz jaja, mlečnih proizvoda ili tofua ako ste vegetarijanac", objašnjava dr Danđelo.
Doručak mora da sadrži i dovoljnu količinu vitamina C, kao i antiupalnih sastojaka. Zato se preporučuje sok od pomorandže - obavezno bez dodatog šećera - ali dobra ideja je i da popijete limunadu.
Takođe, vitamin D je obavezan od ranog jutra, bez obzira na to da li ćete kombinovati hranu u kojoj ga ima, ili uzeti suplement.
Za kraj, najgore što možete da pojedete za doručak je "fast food" - brza hrana koja sadrži velike količine soli - takođe opasne za imunitet.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU