Стручњаци су објаснили због чега је штетно докувавати воду
Започињање дана шољицом кафе јутарња је рутина скоро сваког. Уморни или сањиви, када ставимо џезву са водом, није реткост да се деси да заборавимо и да скоро сва вода испари.
У том случају неки проспу остатак и поново сипају воду. Други само долију воде и врате назад на ринглу да проври.
Међутим, уколико спадате у другу групу људи, правите велику грешку. Наиме, стручњаци тврди да се тако једињења попут арсена, нитрата и флуора повећавају, а то може бити веома штетно по организам.
Највећа опасност је заправо већа количина арсена која може да повећа ризик од кардиоваскуларних болести, дијабетеса и тровања, упозорава Светска здравствена организација.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ