Течност нам је неопходна за нормално функционисање.
Међутим, постоје намирнице које поспешују задржавање течности у организму. Њих треба избегавати или контролисано конзумирати.
Свега по мало, то је универзална формула која никако не може да вам шкоди. Кад једете било коју намирницу или своје омиљено јело, неоподно је да знате колико течности садржи и како ће то утицати на ваш организам.
Прочитајте још: НЕ ИГНОРИШИТЕ ЗНАКОВЕ: Ових 5 болести могу да скривају ваше руке!
Со
Колико год со побољшава укус хране, толико може штетно да делује на организам. Прекомерно слана јела никако нису пожељна јер со задржава течност у организму. Отуд се јавља проблем с бубрезима, оток испод очију, надутост и лоше варење.
Фото: Депосит
Млечни производи
Треба умерено да се нађу на вашем столу.
Јабуке
Ако Енглези дан завршавају јабуком то значи да ће имати здраво срце, тако каже једно истраживање. Међутим, и јабуке могу да буду проблем. Нутриционисти саветују једну до две дневно јер и јабуке утичу на задржавање течности у организму.
Зелено поврће
Купус, броколи, кељ, грашак и карфиол садрже шећере који се тешко варе, задржавају течност па се зато јављају гасови. Дакле, и ове намирнице треба ујерено да конзумирате.
Фото: Депосит
Прочитајте још: Обратите пажњу на три ствари на ЕТИКЕТАМА ХРАНЕ како би ваше срце било здравије
Грашак
Грашак у свом саставу има 21 аминокиселину, а за дневно нормално фукционисање организма потребно је 24. То је довољан разлог да грашак једном недељно, а максимално два пута, уврстите у свој јеловник. Треба да знате и то да грашак садржи шећер који се тешко вари па се зато не препоручује честа употреба.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ