Tečnost nam je neophodna za normalno funkcionisanje.
Međutim, postoje namirnice koje pospešuju zadržavanje tečnosti u organizmu. NJih treba izbegavati ili kontrolisano konzumirati.
Svega po malo, to je univerzalna formula koja nikako ne može da vam škodi. Kad jedete bilo koju namirnicu ili svoje omiljeno jelo, neopodno je da znate koliko tečnosti sadrži i kako će to uticati na vaš organizam.
Pročitajte još: NE IGNORIŠITE ZNAKOVE: Ovih 5 bolesti mogu da skrivaju vaše ruke!
So
Koliko god so poboljšava ukus hrane, toliko može štetno da deluje na organizam. Prekomerno slana jela nikako nisu poželjna jer so zadržava tečnost u organizmu. Otud se javlja problem s bubrezima, otok ispod očiju, nadutost i loše varenje.
Foto: Deposit
Mlečni proizvodi
Treba umereno da se nađu na vašem stolu.
Jabuke
Ako Englezi dan završavaju jabukom to znači da će imati zdravo srce, tako kaže jedno istraživanje. Međutim, i jabuke mogu da budu problem. Nutricionisti savetuju jednu do dve dnevno jer i jabuke utiču na zadržavanje tečnosti u organizmu.
Zeleno povrće
Kupus, brokoli, kelj, grašak i karfiol sadrže šećere koji se teško vare, zadržavaju tečnost pa se zato javljaju gasovi. Dakle, i ove namirnice treba ujereno da konzumirate.
Foto: Deposit
Pročitajte još: Obratite pažnju na tri stvari na ETIKETAMA HRANE kako bi vaše srce bilo zdravije
Grašak
Grašak u svom sastavu ima 21 aminokiselinu, a za dnevno normalno fukcionisanje organizma potrebno je 24. To je dovoljan razlog da grašak jednom nedeljno, a maksimalno dva puta, uvrstite u svoj jelovnik. Treba da znate i to da grašak sadrži šećer koji se teško vari pa se zato ne preporučuje česta upotreba.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU