Време је за припрему зимнице
Потребно је:
- 6 кг меснате паприке
- 1 л јабуковог сирћета
- 2 л воде
- 200 г соли
- 2 пуне касике шећера
- мало бибера у зрну
- целер
- ловоров лист
- 5 г конзерванса по зељи или је само пастеризовати
Припрема:
Паприку добро опрати, пресећи на пола и извадити семе. Водити рачуна да унутра буде потпуно здрава. У шерпу сипати воду, сирће, со, шећер, бибер у зрну и проврети на шпорету. Паприку прелити, па је измешати. Притиснути поклопцима, па је мешати сваких пола сата, једно 3-4 пута.
Тегле стерилисати у рерни на 100 степени, па у охлађене тегле ређати паприку и притискати, између стављати целеров лист.
Кад се се напуне у преостали пресо сипати један конзерванс од 5 г, добро измешати и прелити паприку.
Ставити пластичне притискаче и затворити. Оставити да се потпуно охладе, па ставити у полице за зимницу.
Уколико не желите да стављате конзерванс, тегле добро затворите, спакујте у рерну, укључите рерну на 90 степени, 90 минута. Оставити до сутра да се у рерни охладе, па онда спаковати
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ