Храна коју конзумирамо и те како може утицати на нашу психу
У свету расте број људи који пате од анскиозности, депресије и сличних проблема. Много фактора можи утицати на појаву и развој ових и сличних болести и поремећаја. Између осталог, храна и пића која конзумирамо могу да погоршају или проузрукују ова стања.
Воћни сокови који су пуни шећера, алкохол и брашно могу бити неки од тих нежељених намирница.
За воћне сокове многи мисле да су здрави, али реалност је другачија. Ови напици често садрже високе количине шећера тако да, када их пијемо, у кратком периоду долази до налета енергије, али и до њеног наглог пада.
Стручњаци препоручују конзумирање целих плодова воћа и редован унос воде.
Прочитајте још: Натечено лице ујутру? Ево због чега се то дешава и шта можете да урадите
Када је реч о алкохолу, понекад пиће или два може помоћи да се особа опусти. Међутим, претерано конзумирање није препоручљиво. Недостатак сна и мамурлук од пића могу изазвати осећај тескобе.
Газирана пића су такође на листи мање пожељних намирница. Многи бирају дијеталне верзије ових пића, мислећи да су здравије и боље опције. Међутим, та пића и даље садрже кофеин који може изазвати осећај узнемирености.
Бели хлеб и преливи за салате треба да се конзумирају умерено. У супротном могу погоршати осећај страха или депресивног стања.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ